Vi danskere bruger flere og flere penge på at rejse

23 april 2019 Emilie Jacobsen
Vi danskere bruger flere og flere penge på at rejse

Vi danskere nøjes ikke længere med bare at se på de glittede rejsemagasiner og drømme om, at det var os, der lå på den badestrand, stod på det bjerg eller kørte gennem den ørken. I stedet er vi begyndt at gøre det: Vi tager nemlig i højere og højere grad af sted for at udleve vores rejsedrømme. 

Det gælder i hvert fald, hvis vi skal tro på tallene på området. Danskerne er nemlig begyndt at bruge langt flere penge på at tage ud at rejse i sommerferien i forhold til, hvad vi gjorde tidligere. I 2018 brugte en husstand i gennemsnit lidt over 17.000 kroner på at tage på sommerferie. Det er altså nogle lidt mere luksuriøse ferier og nogle ferier til nogle lidt vildere destinationer, som danskerne tager på. 

Tre ud af ti danskere mener da også, at det at tage ud at rejse er deres vigtigste prioritet. Det er flere end dem, der prioriterer god mad og vin og dem, der prioriterer at bruge penge på tøj. Rejserne er altså kommet for at blive. 

Selvom vi er villige til at bruge mange penge på rejser, er der dog også steder, hvor vi er villige til at spare, når vi er ude at rejse. Rigtig mange går for eksempel efter at kunne spare nogle penge på flybilletten. Det kan de blandt andet gøre ved at bestille den i god tid. 

Derudover er der også mange, der er villige til at spare på shopping og billeje. Rejsen og oplevelserne kommer derfor i første række. For de personer på 50-65 år gælder derudover også, at de sparer penge på byture, mens det ikke er en prioritet, som de unge deler i lige så høj grad. Særligt de unge på 18-22 år prioriterer i højere grad at spare på fly og shopping for stadig at have råd til en bytur. 

Flere Nyheder