Tre store oplevelser med dyr i Tanzania

13 november 2017 Emilie Jacobsen
Tre store oplevelser med dyr i Tanzania

Hvis du altid har drømt om en safarirejse til Afrika, hvor du oplever det fantastiske dyreliv, er Tanzania et rigtig godt sted for dig at starte. Det har et rigt dyreliv og en meget forskelligartet natur. Derudover er der gode muligheder for dig for at ende din safarirejse på den eksotiske bountyø Zanzibar med krystalblåt vand og hvide sandstrande. Men det er som regel først og fremmest dyrelivet, som folk kommer for at se. Vi giver dig her tre gode bud på fantastiske oplevelser med dyr, som du ikke må snyde dig selv for, når du er i Tanzania. 

1. En gåtur på savannen

I mange parker bruger du mange timer i en bil på at køre rundt til de steder, hvor dyrene er. Det er en god måde at komme rundt i de store parker på – og det er selvfølgelig langt det sikreste, når du skal tæt på store og vilde dyr som løver, næsehorn og elefanter. Det er dog værd i hvert fald at tage på en guidet gåtur på savannen. Det er med til at give dig en helt anden fornemmelse for dyrene og de træer og planter, der vokser der. Din guide kan vise dig dyresporene, som I ser på jeres vej.  

363076172

2. Kom tæt på næsehorn og krokodiller på en bådtur

I de sydlige parker i Tanzania som Ruaha National Park og Selous Game Reserve har du gode muligheder for at komme på en bådtur. Når du skal opleve dyrelivet i og ved vandet, er det bedste, at du ser det hele fra en båd. Der kan du komme helt tæt på de store flodheste og krokodillerne. Du kan også se de andre dyr komme ned til vandet for at drikke, ligesom du vil læse de mange fugle, der lever ved vandet at kende. 

3. Se sorte næsehorn i Ngorongoro krateret

Ngorongoro krateret er i sig selv en fantastisk oplevelse: Det er et langt, smalt vulkankrater, hvor der i dag er en savanne nede i bunden. I selve krateret venter en endnu mere fantastisk oplevelse, hvis du er heldig vil du nemlig se det sjældne sorte næsehorn. For mange, der tager på safari, er det en drøm at se løver, leoparder, elefanter – og næsehorn. Der lever nogle sorte næsehorn på den store Serengeti savanne, men med sine 15.000 kvadratkilometer, er det ikke sikkert, at du vil få dem at se. Ngorongoro er bare på 260 kvadratkilometer. Det gør chancen for, at de ser de flotte sorte næsehorn, meget større. 

Flere Nyheder