Tre fantastiske oplevelser i den australske outback

Hjem » Tre fantastiske oplevelser i den australske outback

Australiens røde hjerte byder på intense varme dage, kølige nætter, uendelige mængder af sand og storslåede oplevelser. Selvom det er noget af det, der er med til at gøre Australien helt unikt, er der mange, der springer det over til fordel for oplevelserne ved østkysten. Det er dog ærgerligt, da outbacken har rigtig mange oplevelser at byde på. Vi kommer ind på tre af de største og vildeste her. 

1. Uluru

Egentlig er Uluru eller Ayers Rock, som den også kaldes, bare en stor sten. En kæmpe stor sten, der rejser sig mange meter op af jorden i et ellers fladt landskab. Den ser imponerende ud på afstand, men den er endnu mere imponerende, når du kommer tæt på.  

Aboriginees, de indfødte i Australien, har i mange tusind år anset Uluru for at være hellig. De vil derfor heller ikke have, at turister går på stenen, selvom der stadig er en del, der gør det. I stedet for at gå op på stenen bør du gå rundt om den. Der kan du se de steder, der har særlig betydning for den indfødte befolkning. Det er både af mytologisk karakter og praktisk, som den hule, der fungerede som skolestue for de unge drenge. 

2. Kata Tjuta

Hvis du ikke er blevet træt af at se på sten, kan du besøge Kata Tjuta, der ligger i nærheden af Uluru. Det er ikke en stor sten, men en samling af store sten. Der er gode muligheder for dig for at gå ture mellem de røde stenformationer. 

Kata Tjuta er også helligt land for den indfødte befolkning. De mener, at slangekongen Wanambi bor på toppen af det højeste bjerg. Han kommer kun ned i den tørre sæson og kan forvandle en stille brise til en orkan på ingen tid. 

214578130

3. Coober Pedy

I opalminebyen Coober Pedy har der i mange år været tradition for at bo under jorden. Dels var det smart, at man udhuggede sit hus, mens man ledte efter diamanter, dels var der køligere under jorden. Der ligger i dag en række hoteller under jorden, hvor du kan prøve den helt særlige fornemmelse, det er, at bo dernede.

Det er ikke længere lovligt at lede efter opaler inde i Coober Pedy by, men mange omgår reglerne ved at udbygge deres huse. Det gør, at der findes underjordiske boliger med adskillelige gæsteværelser og endda også en svømmebassiner nogle steder. 

Området omkring Coober Pedy er i mange år blevet brugt til at indspille film i. I midten af byen ligger der derfor et stort rumskib, der er blevet efterladt af en af filmproduktionerne. 

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll til toppen