SAS rykker ned og får baghjul

22 juni 2019 Søren Black
SAS rykker ned og får baghjul

Årets 100 bedste flyselskaber er fundet ved et stort show i Paris. Qatar Airways render med førstepladsen, mens SAS rykker ned fra sidste års placering og samtidig må se sig slået af en række lavprisselskaber.

Når du sidder og bestiller flybilletter til din næste flyvetur ud i verden, kan du jo have med i dine overvejelser, at nogle flyselskaber bare bliver opfattet som bedre end andre. Ved det netop afholdte World Airline Awards 2019 i Paris, blev verdens bedste flyselskaber nemlig fundet. Kåringen sker efter at konsulentfirmaet Skytrax undersøger flypassagerers tilfredshed med både flyselskaber og lufthavne. På årets top-100 over de bedste flyselskaber i verden er der dog ikke meget at smile af hos skandinaviske SAS. Her må man nemlig se sig overhalet af flyselskaber, vi normalt betegner som discountselskaber. SAS må i år nøjes med en 65. plads, mens det irske luftfartsselskab Ryanair kommer ind på plads nummer 59. Lavprisselskabet Norwegian kommer ind på en plads som nummer 39, mens britiske EasyJet får en fin plads som nummer 37.

Manglende kendskab gør udfaldet

Årets placering er også en tilbagegang for SAS, der sidste år blev placeret som nummer 60. Det betyder med andre ord, at det skandinaviske flyselskab er faldet fem pladser i år. Tilbagegangen og det at få baghjul af de billige lavprisselskaber ærgrer man sig da også over hos SAS. Men ifølge Mariam Skovfogod, pressechef hos SAS, så skyldes placeringen, at SAS hovedsageligt har deres aktiviteter placeret solidt i Skandinavien. Det betyder med andre ord, at kendskabet til flyselskabet ude i verden ikke er så stort, som SAS godt kunne ønske sig.

21 millioner passagerer har talt

Kåringen af flyselskaber kommer til verden ved, at over 21 millioner passagerer fra over 100 lande giver deres mening til kende i en afstemning, hvor det er muligt at stemme på cirka 300 flyselskaber fra hele verden. Foruden den samlede vinder er der også kåret mange vindere i forskellige underkategorier som for eksempel bedste kabinepersonale og bedste lavprisselskab.

Flere Nyheder