DEL
Sådan navigerer du sikkert igennem Singapores madmarkeder

Singapore er berømt for sine mange madmarkeder, hvor du kan få en lang række forskellige former for mad. Der får du virkelig god mad, får mulighed for at møde de lokale – og så er det samtidig billigt, hvilket selvfølgelig altid er en fordel, når du er ude at rejse. Men madmarkederne kan også virke lidt kaotiske, når du ikke har prøvet at spise der før. Derfor får du her en god guide til, hvordan du kan navigere sikkert igennem de mange forskellige former for mad. 

Til at starte med er det en god ide, at du reserverer et sæde til dig selv ved et af de mange borde, der er i madmarkederne. Det gør du ved at placere en serviet på stolen. Nogle af boderne kommer hen til dit bord med maden, derfor er det vigtigt, at du kan huske, hvilket nummer du har. Hos andre boder skal du selv vente på, at de får tilberedt maden. 

Næste skridt er at gå rundt til de mange forskellige boder og finde ud af, hvad du gerne vil spise. Singapore har kulturer mange forskellige steder fra. Det er både fra Kina, Malaysia og Indien. Derfor er deres mad også tit en fusion eller retter fra de respektive lande. 

En af de mest populære retter i Singapore er deres chilikrabbe. Krabberne ligger i en sur-sød tomatsovs, og du behøver ikke at være bange for, at den er for stærk. Vil du prøve noget med lidt mere karamba, skal du i stedet prøve deres peberkrabbe. Den fås med enten sort eller hvid peber. 

En anden populær ret er ris med kylling. Det lyder simpelt, og det er simpelt, men det smager virkelig godt. Retten er nemlig krydret helt rigtigt med chili og ingefær, hvilket giver den en helt unik smag. 

Besøger du et madmarked til morgenmad, bør du prøve en kaya toast. Det er et hvidt brød med smør og kaya, der er kokosnøddemarmelade.