Sådan betaler du billigst på rejsen

12 juli 2019 Søren Black
Sådan betaler du billigst på rejsen

Når du rejser udenfor Danmarks grænser, kan priserne for at betale rundt omkring svinge meget. Så tænk over om du benytter kontanter, Dankort eller Masterkort.

Det kan hurtigt blive dyrt at holde ferie. Der er udgifter til både hoteller, flybilletter og kolde drinks. Så derfor kan du jo kun have en klar interesse i, at dine lønkroner kommer til at række så langt som overhovedet muligt på ferien sydpå. Men en udgift de fleste overser er det, som det koster i gebyr at betale i en fremmed valuta. Og her er rådet fra både Forbrugerrådet og Nordea helt enstemmigt. Betalt med kort frem for kontanter. Du bør altså så vidt muligt undgå at hæve penge hjemmefra eller trække penge i automaten på feriedestinationen. Bankerne herhjemme tager nemlig et hævegebyr på mellem 30 og 50 kr. per hævning. En anden fordel ved at begrænse brugen af kontanter er, at det er mere sikkert, da pengesedler ofte frister lommetyve.

Hav flere kort med på ferien

Det er dog ikke helt gratis at betale med plastik, når du rejser rundt. Bankerne tager nemlig et valutakurstillæg på dit kort, der typisk ligger på 1-1,5 procent på et Visa/Dankort, når du rejser inden for EU. Uden for EU og på dit Mastercard er det typisk 1,5-2 procent. Den aktuelle kurs afhænger fuldstændig af, hvilken bank du benytter. Og hvilket kort skal du så betale med i forretninger og på restauranter. Her er reglen den, at et debetkort som Visa/Dankort for det meste er billigere at betale med end dit kreditkort såsom Mastercard. Skal du derimod hæve lidt kontanter, så kan det faktisk godt betale sig at benytte dit Mastercard. Med et kreditkort kan du nemlig hæve op til cirka 6000 kroner om dagen. På et Visa/Dankort er beløbsgrænsen derimod typisk 2000 kroner om dagen. Om du hæver med det ene eller andet kort, så anbefalingen fra både Forbrugerrådet og Nordea, at du sørger for at have flere hævekort med på rejsen. Så klarer du det også nemmere, hvis du bliver udsat for at få det ene stjålet.

Flere Nyheder