Research din destination forud for rejsebesøg

02 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Research din destination forud for rejsebesøg

Du har bladret i et kulært blad med feriedestinationer, der lover guld og grønne skove, så der vil du hen. Men hvor godt kender du egentlig stedet?

Det er sådan set uden betydning, om du bare lige vil over grænsen at holde ferie, eller om du agter at tage om på den anden side af jorden og tomle i et par måneder for at overleve – du skal researche og undersøge både landets natur, kultur, lovgivning og aktuelle politiske situation.

Selvfølgelig er der stor forskel på, om du besøger at nordisk land, hvor Danmark har fælles aftaler med dem, eller du besøger at krigshærget land, der er midt i borgerkrig – hvor du nok ikke vil blive anbefalet at tage hen.

Dette er dog specielt henvendt til unge mennesker, for den ældre generation er både mere påpasselig, og så har de fået deres rejseerfaringer, som gør, at de ved, hvad de skal være opmærksom på, når de tager til et fremmed land, de ikke er statsborgere i.

Unge mennesker vil mere tage tingene som de kommer og ser, hvad der sker.

Den slags kan være positivt på nogle fronter og give nogle spontane oplevelser, men når det modsatte så er tilfældet, så kan det få katastrofale konsekvenser.

Derfor skal du ikke bare tjekke op på, hvad der er af farlige dyr i landet, om du skal have vaccinationer hjemmefra og eventuelt tage medicin med, men du skal også undersøge landets skikke og regler.

Der er jo forskel på, om du fornæmer nogle utilsigtet, eller hvis du bryder en lov ved et mindre uheld, som kan betyde en dødsdom for dig.

Således kan det også være smart at notere sig, hvor den danske ambassade ligger i landet og have nogle kontakter i landet, så man ved, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude.

Flere Nyheder