Rejseforsikring – en vigtig detalje, når du skal på ferie

11 november 2017 Astrid Pedersen
Rejseforsikring - en vigtig detalje, når du skal på ferie

De fleste mennesker er godt klar over, at det er en virkelig god idé at tagen en rejseforsikring inden man begiver sig udenlands. For det første er det sjældent den store udskrivning, og for det andet kan det ende grueligt galt, hvis uheldet er ude, og man strander i udlandet uden en gyldig rejseforsikring. Medierne serverer fra tid til anden skrækhistorier om mennesker, som er kommet galt af sted i fjerne lande, og ikke kan få dækket deres udgifter til hospitalspleje eller hjemrejse. De og deres pårørende står efterfølgende i bundløs gæld – en situation, som kunne være undgået, hvis den rejsende havde tegnet en rejseforsikring inden udrejse.

Hvornår skal man tegne rejseforsikring?

Først og fremmest er det værd at undersøge, om man evt. er dækket via en rejseforsikring, som er indbygget i for eksempel eens indboforsikring eller MasterCard, så man ikke risikerer at dobbeltforsikre sig. Det får man nemlig ikke noget ekstra ud af. Skal du rejse til lande i EU, Norge, Schweiz eller Liechtenstein, får du dine udgifter til behandling i det offentlige dækket – dog ikke hjemrejse eller sygetransport, så her kan det også være nødvendigt at tegne en ekstra rejseforsikring.

Rejser du til lande uden for EU og EØS, og har du ikke en rejseforsikring i forvejen, skal du, for at kunne få dækket udgifter til hospital eller hjemrejse, tegne en rejseforsikring, som dækker i det pågældende land.

Rejseforsikring gennem bureau

Det er ikke svært eller specielt dyrt at erhverve en rejseforsikring. Bureauer så som Gouda, Allianz Assistance og Europæiske tilbyder rejseforsikringer, hvor du selv vælger din dækningsgrad – og enkelte bureauer tilbyder, at du selv kan fastsætte dækningsperioden, således at du kun er dækket på en enkelt rejse ad gangen. Alternativet er at tegne en rejseforsikring, som for eksempel dækker et helt år. Dette er praktisk, hvis du er typen, som godt kan lide at rejse spontant, og måske ikke lige tænker over, at der skal tegnes rejseforsikring hver gang.

 

Flere Nyheder