Prøv et anderledes rejsemål – med begrænsninger

02 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Prøv et anderledes rejsemål - med begrænsninger

Tog dine forældre dig altid med til Harzen? Var kufferten altid pakket med retning mod Mallorca? Er nogle forslag til andre interessant rejsemål.

Det er morsomt, at vi danskere kan blive overraskede over at støde på andre danskere ved de feriedestinationsmål, som gennemsnitsdanskeren i forvejen vælger ud fra af den slags, der dumper ind af brevsprækken: “vi” tager alle derhen.

Vi har efterhånden inficeret de steder så meget med vores danskhed, at vi forventer, at der er flæskesteg, så god som derhjemme, i muslimske lande; en isbod med filur-is, når vi endelig lander på Kanarierøerne.

For danskerne er et folkefærd, der godt kan lide at rejse, qua at vi har fået flere penge mellem hænderne, men samtidig vil vi ikke undvære de ting, der gør Danmark til Danmark.

Vi er stolte af at være danskere i udlandet, hvor vi pludselig pakker Janteloven væk og nærmest presser en leverpostej op i hovedet på fremmede, herboende mennesker.

Men hvorfor dog ikke træde ud af din komfortzone og komme væk fra de områder, som kataloger omtaler, og prøve de autentiske egne af de lande, du måske allerede besøger.

For når vi taler om nye rejsemål, så kan det jo sagtens foregå i vante omgivelser – så du kan starte ud med at prøve noget nyt i et komfortabelt tempo – så der er genkendelige ting omkring dig.

Selvfølgelig kan du da også prøve et helt nyt sted, for selvom hele jorde er opdaget, og man ned på havets dyb for at finde ukendte territorier, så kan man sagtens finde steder på denne jord, som mange danskere herhjemme vil lytte intenst til historier fra.

Men gør dog ikke disse besøg uden en velvalgt guide og adlyd de lokale skikke og regler, så ikke kommer galt afsted og giver både dig selv og de lokale et kulturchok.

Det skal være en behagelig oplevelse for begge parter.

Flere Nyheder