Oplev unikke seværdigheder i Ukraine

11 maj 2019 Søren Black
Oplev unikke seværdigheder i Ukraine

Verdens kulturarv, et grusomt minde fra anden verdenskrig og et omstridt atomkraftværk. Ukraine er stadig et rejsemål, der er værd at besøge.

Konflikten i Øst-ukraine har de seneste år afskrækket en del fra at lade rejsen gå til Ukraine. Men landet er stadig sikkert at rejse til, og her er der virkelig kultur at hente, som du ikke kan opleve andre steder. I hovedstaden Kiev kan du for eksempel besøge den ortodokse katedral Sankt Sophia og klostret Lavra med underjordiske krypter. Begge steder er der tale om virkelig smuk arkitektur, der i dag findes på UNESCO’s verdensarvsliste.

Besøg det ødelagte atomkraftværk

Atomkraftværket Tjernobyl kender de fleste herhjemme fra den store ulykke i 1986, hvor værket eksploderede og sendte en gigantisk atomsky ud, der fik store konsekvenser for folk i området. I dag er atomkraftværket blevet en stor turistattraktion, som du med fordel kan besøge på en guidet tur. På turen vil du passere kontrolposten og komme ind i det afgrænsede område, hvor mere end 5200 arbejdere var beskæftiget, indtil den store ulykke fandt sted. Her kommer du helt tæt på “sarkofagen”, som man i dag kalder den beton- og stålkonstruktion, der inddæmmer de radioaktive masser og rester, der blev sendt afsted efter den voldsomme eksplosion.

Faldt for nazisternes kugler

Har du været på besøg i Auschwitz, tænker du måske, at du har set et af de grusomste steder, som menneskeheden har frembragt. Men i slugten Babi Yar i udkanten af Kiev kan du opleve minder om uhyrligheder, der matcher dem fra den velkendte koncentrationslejr i Polen. Her er der nemlig tale om et af de grusomste steder fra anden verdenskrig, hvor titusinder af mennesker faldt for nazisternes kugler. Tilbage i 1941 mistede 33.771 Jøder, ukrainere, sigøjnere og andre folk nemlig livet på kun to dage. Nedskydningen fandt sted på det, der er blevet kendt som Holocausts største massemord. I dag er der på stedet en mindepark, som tidligere er blevet besøgt af højtstående politikere, som de tidligere præsidenter Bill Clinton og George H.W. Bush.

 

Flere Nyheder