Øget kontrol ved indrejse i USA

07 juni 2019 Søren Black
Øget kontrol ved indrejse i USA

Hvis du i fremtiden ønsker et visum til USA, så bør du først tjekke indholdet på dine sociale medier. Amerikanerne vil nemlig fremover kulegrave din Facebook og Instagram konti, inden de giver dig adgang til Guds eget land.

Har du været på ferie i USA, har du med garanti prøvet at udfylde den indrejseblanket, hvor du blandt andet skal svare på, om der er nazister i din familie. Amerikanerne har nemlig igennem mange år været kendt for at holde et skarpt øje med dem, der ønsker at rejse ind i deres land. Og nu øges kontrollen yderligere. For i fremtiden vil amerikanerne tjekke dine konti på de sociale medier, som du har brugt inden for fem år, inden de giver dig et visum. De nye regler, der trådte i kraft fredag 31. maj, dikterer, at myndighederne nu kan få adgang til både fotos, lokationer, fødselsdage og andre personlige informationer, som du har delt på dine sociale medier. Det nye sikkerhedstiltag kommer, ifølge New York Times, fordi USA ønsker at beskytte amerikanske borgere. Eller sagt på en anden måde, man vil undgå, at der rejser suspekte typer ind i USA. Skal man til USA i under 90 dage, er det som udgangspunkt visumfrit, men man skal stadig søge om adgang hos ESTA. Historien melder ikke noget om, hvorvidt du som rejsende uden visum også skal til at oplyse om dine konti på de sociale medier.

Nægtet indrejse på grund af voldsdomme

Planlægger du en rejse til USA, så er det i det hele taget med at finde den gode opførsel frem. Den barmfagre realitykendis Linse Kessler har tidligere fortalt om, hvordan hendes fortid står i vejen for, at hun kan få adgang til at rejse ind i USA. Den kontroversielle kendis fra Bryggen er ganske enkelt blevet nægtet indrejse til USA, fordi hun har pletter på sin straffeattest. Linse Kessler har 11 voldsdomme, hvor af de fleste omhandler overfald på P-vagter. Selvom ugerningerne ligger mere end 10 år tilbage, så lægger USA stor vægt på ikke at lukke tidligere straffede ind i landet. Og med den nye kontrol af dine sociale medier, får de amerikanske myndigheder nu altså endnu en mulighed for at tjekke, om din opførsel er så tilpas i orden, at du kan få lov til at rejse ind i USA.

Flere Nyheder