Kenya – Landet der bør være på din bucket liste

11 november 2017 Lykke Holzmann Søby
Kenya - Landet der bør være på din bucket liste

Storslåede savanner med enorme besætninger af dyreliv, sneklædte bjerge, og traditionelle stammefolk, der bringer sjæl og farve til landets historie. Det er blot nogle af de ting, du kan opleve i Kenya.

Forrygende landskaber

Når du tænker på Afrika, tænker du sandsynligvis på Kenya. Det er den eneste savanne i Afrika, hvor akacietræernes silhuet ses mod en horisont, der strækker sig langt ind i noget der ligner evigheden. I Kenya ser du den frodige, palme-frynsede kystlinje ved Det Indiske Ocean, Great Rift Valley, der engang truede med at rive kontinentet væk, samt de tætte skove. Kort sagt, Kenya er et land med så megen skønhed, at det bør være på alles bucketliste.

Stolte folkeslag

Stammerne der udgør indbyggerne i Kenya, tilføjer dybde og resonans til Kenyas ældgamle historie, og i Kenya finder du nogle af Afrikas mest kendte og stolte folkeslag. Det gælder eksempelvis masaierne, swahilierne samt samburu, kikuyu, og turkana-folkene. Disse folks historie og daglige kamp, fortæller både om et land og et kontinent – heriblandt kampen for at opretholde traditioner i en moderne verden, der rykker tættere på hele tiden, den daglige kamp for overlevelse i nogle af verdens hårdeste miljøer, samt overlevelse af de gamle konflikter, der stadig findes mellem stammerne selv. Besøger du Kenya, er det værd at sætte dig ind i stammernes spændende historie.

Shutterstock billede: https://www.shutterstock.com/da/image-photo/maasai-by-ocean-on-beach-kenya-131864675?src=S0T2lzo1JDj1Ew_RHtu8qA-1-2

Rigt dyreliv

I Kenya finder du Masai Mara vildtreservatet, hvor gnuer og zebraer migrerer i millionvis i kølvandet på de store rovdyr i Afrika. Samtidig er det her truede arter som det sorte næsehorn opretholder deres usikre fodfæste. Kenya er også hjemsted for den røde elefant i Tsavo, og Amboseli elefanten, der bor i skyggen af Kilimanjaro, der er Afrikas højeste bjerg. Vi må heller ikke glemme at nævne de millioner af lyserøde flamingoer, der står på et ben og skratter ved de store søer. Det er kun i Kenya, at du kan få dette bemærkelsesværdige syn at se, og det er det hele værd.

Kenya ER Afrika

Hvis du overvejer at rejse til Afrika, bør du overveje at tage til Kenya. Landet indeholder alle de ting du garanteret tænker på, når du tænker Afrika, og det kan varmt anbefales.

 

Flere Nyheder