Hvorfor tager danskerne til Grækenland?

11 november 2017 Lykke Holzmann Søby
Hvorfor tager danskerne til Grækenland?

Et af de mest populære rejsemål for os danskere er Grækenland. Vi har kigget lidt på, hvad det er der tiltrækker danskerne til det græske øhav.

Stort udvalg af sandstrande
Med 6.000 øer i det græske øhav, (hvoraf kun 227 er beboede) kan du næsten ikke undgå at finde en strand der passer lige til din smag: rødt sand, sort sand, hvidt sand, overfyldt, øde, nøgen … Lige meget hvilken type strand du er til, finder du den i Grækenland.

Transport mellem øerne
Når du skal transporteres mellem øerne i Grækenland rejser du typisk med færgen, og de smarte hurtigfærger – katamaranerne, som vi også kender herhjemme fra, går med jævne mellemrum, så du nærmest kan hoppe fra den ene ø til den anden til du ikke orker mere. Er du til det mere afslappede, har du også mulighed for at tage en langsom færge og nyde udsigten af det blå hav i slowmotion fra det øverste dæk.

Shutterstock foto ID: Lagerfoto-id: 20429626

Cykelture i Grækenland
I Danmark er vi ellevilde med cykler, og hvis du tager til Grækenland og begynder, at savne din cykel er der intet at frygte. På nogle af øerne kan du leje en cykel for kun 3 euro om dagen, og så kan du bare drøne derudaf. Så er det næsten som at være hjemme på cyklen igen, bortset fra at udsigten med garanti er bedre.

Vin i stride strømme
Er du vindrikker er Grækenland en belejlig destination. Vi kender alle sammen den græske drik ouzo, som er en stærk aperitif, og definitionen på græsk kultur for mange af os, men Grækenland er også en blomstrende vinregion, for eksempel har Santorini utallige vingårde, som er bedst kendt for deres hvidvin. Besøger du en restaurant i Grækenland, er du næsten nødt til at prøve den lokale vin.

Lækker autentisk mad
Bliver vi i maveregionen, er det værd at huske grækernes kendskab til lækker mad. Vi kan nævne blot nogle få af de mest kendte fødevarer fra Grækenland såsom gyros, græsk yogurt, fetaost, oliven, brød, olivenolie, græsk tapas, tzatziki, aganaki ost, Spanakopita (Spinatbrød), musaka, og souvlaki. Det er bare nogle af de ting der kan få tænderne til at løbe i vand. I Grækenland er der tilmed tradition for, at du får et lille glas ouzo med til maden uden ekstra omkostninger – uuuhhhmm velbekomme.

Historisk Hovedstad
Er du mere til byliv, er Athen ligesom et levende museum, her kan man se Akropolis, Hefaistos templet, byens gamle centrum og være nedsænket i gammel historie. I Athen føler man sig tæt på de græske filosoffer, og er man historienørd er Athen et skønt sted at besøge.

Som du kan se, er der rigtig mange gode grunde til at Grækenland er et af danskerne foretrukne feriedestinationer. Hvis du nogensinde har været der selv, kan du garanteret finde på endnu flere.

Flere Nyheder