Hovedstad med svensk og russisk fortid

Hjem » Hovedstad med svensk og russisk fortid

De færreste danskere har holdt ferie i den finske hovedstad, hvilket er lidt synd. For Helsinki har rigtig meget at byde på. Her er der interessante spor fra landets fortid som først en del af Sverige og dernæst Rusland.

Skal du på en forlænget weekendtur her i Norden, så kan Helsinki, finnernes hovedstad, være et supergodt valg. Mange danskere har allerede været i både Stockholm og Oslo, men Helsinki står stadig ubesøgt for rigtig mange herhjemme. Det tager ellers kun halvanden time at flyve til den østligste hovedstad i Norden. Og netop det at man er kommet øst på, bliver man mindet om, når man går rundt i gaderne i Helsinki. Her er arkitekturen nemlig stærkt præget af, at byen både har været under svensk og russisk herredømme. Man møder mange steder de klassiske svenske træhuse, og man kan ikke undgå at stifte bekendtskab med de store pladser, og det kampestenslook, som russerne efterlod sig, da landet blev en selvstændig republik i 1917.

Russisk domkirke som varetegn

Det er nemt at komme rundt i Helsinki. Byen har en metro med kun to linjer, men til gengæld er der et rigtig fint sporvogns-netværk og et bussystem, der kan bringe dig frem. En af byens absolut største seværdigheder er Helsinki Domkirke, der blev bygget mellem 1830-52 til storhertugen zar Nikolaj 1. af Rusland. Kirken er nærmest blevet et varetegn for byen, og det er meget populært at sidde på trappen udenfor og nyde udsigten over byen.

Dyre øl og bjørnekød

Tager du på ferie for at nyde alkoholiske drikke er Helsinki nok ikke det rette sted at tage hen. For en ny opgørelse fra Eurostat viser, at Finland har de højeste gennemsnitspriser på alkohol i EU. Derudover bør du være opmærksom på, det kun er muligt at købe øl og alkoholsodavand i supermarkederne. Ønsker du at købe stærk spiritus, så foregår det i alkoholmonopolet, der kaldes Alko. Til gengæld har landet nogle kulinariske specialiteter, som du ikke finder mange steder herhjemme. Det er for eksempel bjørnekød, rensdyr og elg. Dette kan fås på byens restauranter, eller det kan købes på dåse i supermarkederne.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll til toppen