Guide til gode guider

09 august 2018 Anders Lundtang Hansen
Guide til gode guider

Hvad kendetegner en god guide?

Det korte svar er kendskab til det, der skal fortælles, forevises og berettes om, og det kan som udgangspunkt lyde nemt nok, men det er ikke ensbetydende med, at alle guider besidder evner til at eksekvere den praksis perfekt nok.

Prøv for eksempel at sammenlign det med et godt teater-stykke. Hvis fortælleren er monoton og øjensynligt blot læser op fra et manuskript, så vil man som publikummer nok have en tendens til at døse hen og miste koncentrationen, og det er aldrig et godt resultat.

Det skal dog ikke tolkes som, at en guide ved guidede ture rundt nødvendigvis skal være teatralsk, bruge rekvisitter og store armebevægelser, når vedkommende fortæller. Det skal forstås som, at en dygtig guide har forstået, at det er vigtigt at virke begejstret over at fortælle en historie, anekdote eller blot anvise noget under rundvisningen – også selvom personen har vist dette element frem flere gange før.

Hvis gæsterne virker uinteresserede, så er det også guidens opgave at få dem til at føle, at de er en inkluderende del af denne rejse rundt på området, så det vækker genklang derhjemme, så guiden – og eventuelt firmaet bag – får gode anbefalinger.

Derfor er det bedst at hyre en guide, der kender til stoffet, der skal berettes om, og eventuelt har indgående kendskab til det og ikke bare er blevet ansat i forbindelse med for eksempel et studiejob.

Men gode guider hænger vel ikke på træerne?
Det gør de måske ikke bogstaveligt talt, men hos Guideservicedanmark finder du nogle af de bedste guider til ture rundt i vores ganske land og udlandet. Blandt deres servicer findes også foredrag af høj kvalitet, turforslag og noget helt specielt i form af, at værter inviterer indenfor, så både danskere og udlændinge kan opleve den sagnomspundne danske “hygge”.

Få en uforglemmelig oplevelse med Guideservicedanmark. 

Flere Nyheder