Flere krydstogtsskibe i hovedstaden og provinsen

06 maj 2019 Søren Black
Flere krydstogtsskibe i hovedstaden og provinsen

Det er blevet moderne at tage på krydstogt. Det mærker man i København, hvor byen sidste år havde besøg fra over 150 forskellige lande. Men de store krydstogtsskibe er også begyndt at lægge til i provinsen, hvor man regner med, at omkring en kvart mio. gæster vil lægge vejen forbi i 2019.

Skibe giver omsætning og fuldtidsjob

Flere og flere turister vælger i disse år at besøge Danmark ad søvejen. Faktisk tyder meget på, at over 1,2 mio. gæster vil gå i land i de danske krydstogtshavne lige fra Skagen i nord og til Rønne i øst. Det er dog stadig København, der trækker det store læs. Alene i 2019 er der planlagt 158 krydstogter, hvor gæsterne både begynder og slutter deres rundrejse i København. Og de mange krydstogtsgæster giver en virkelig god omsætning herhjemme. Ifølge Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, vil de mange gæster alene i 2019 generere en omsætning i Danmark på ca. 1,6 mia. kr., samtidig med at 2.200 fuldtidsjob følger deraf.

Tag på krydstogt til Hanstholm Havn

Det er dog langt fra kun i hovedstaden, at man får glæde af de mange krydstogtsgæster. I den nordvestjyske fiskerby Hanstholm, skal de efter planen havde besøg af krydstogtsskibet MS Berlin i sommeren 2020. Dette krydstogtsskib medbringer 412 gæster til det lille fiskerleje. Allerede året efter er der planlagt endnu et krydstogtsbesøg, denne gang drejer det sig om det noget større skib ‘MS The World’, som er et af verdens mest eksklusive krydstogtskibe med lejligheder til 150-200 passagerer. Når de store skibe netop lægger til i Hanstholm Havn, er det fordi, det er en af de få havne på den danske vestkyst, der kan tilbyde kajfaciliteter til så store krydstogtskibe.

Rutsjebane og klatrevæg

Selvom de i Hanstholm nok kommer til at kigge beundrende på de store krydstogtsskibe de næste par år, så er de skibe jyderne får at se kun små udgaver i forhold til det skib, der lagde vejen forbi København i 2018. Her fik København nemlig besøg af verdens største krydstogtskib Symphoni of the Seas. Skibet der har plads til 5.495 gæster har blandt andet en rutsjebane, der er 10 etager høj, en skøjtebane og en klatrevæg.

Flere Nyheder