Fem Grunde til at lære et nyt sprog før din rejse

05 november 2018 Lykke Holzmann Søby
Fem Grunde til at lære et nyt sprog før din rejse

Elsker du at rejse, og har du nogensinde tænkt på hvor meget sjovere det kunne være hvis du kunne tale sproget på din destination – det har vi og der er mange gode grunde til at lære (det mest basale) inden du rejser.

Så du kan planlægge fremad

Hvis du vil bestille billetter til et show eller til en tur, er det fedt at kunne gøre sig forståelig. Du kan sikkert finde det du gerne vil opleve online, men hvad nu, hvis du ikke kan læse det? Måske er kun dele af hjemmesiden på engelsk, og når du går til at købe din billet, får du en masse muligheder, som du ikke forstår. At have nok sprog til at forstå (måske endda med en ordbog!) hjemmesider, kan hjælpe dig med at planlægge din rejse og få mest muligt ud af din tid.

Så du kan spise det du (virkelig) vil have

Menuer på andre sprog kan være skræmmende. Ofte ender man med at vælge restauranter, der har en engelsk menu for at sikre, at du ved hvad du får, men disse restauranter ligger ofte i turistdistriktet, er dyrere, og nogle gange ikke så autentiske. Hvis du kender sproget, er der færre begrænsninger, så finder du ting du aldrig har prøvet før.

Så du kan fare vild

Det er svært at udforske nye steder, hvis du er bange for, at du ikke kan finde tilbage til dit hotel. Men nogle af de bedste oplevelser kommer fra at fare vild. Selv ved kun at kende nogle få nøgleord, kan det hjælpe dig med at komme ud af turistområdet og til lokale kvarterer eller mindre byer, hvor kulturen er mere autentisk.

Så du kan få nye venner

Når vi rejser møder vi hele tiden folk vi ikke kender; i tog, på busser, i vandrerhjem, på restauranter og barer. At kunne tale med dem giver bedre chancer for at lærer andre at kende og hvis du kan tale et deres sprog, selv meget basalt, vil de fleste blive imponerede – det viser at du rent faktisk interesserer dig for de lokale.

Så du kan bruge færre penge

Hvis du taler det lokale sprog, er der penge at spare. Du kan bedre forstå skiltning, der kan have vigtige oplysninger priser. Det mest velkendte eksempel er taxaturen, hvis du kan tale med din taxachauffør på hans / hendes sprog, kan du sørge for at prisen ikke pludselig bliver helt vanvittig. Taler du sproget, ligner du en informerede rejsende, der ikke kan udnyttes.

Du behøver ikke være flydende for at få opnå en masse fordele! Lær blot nogle få nøgleord og sætninger, såsom: Tak, hvad koster?, ja, nej, hvor er xxx etc.

Flere Nyheder