Fakta om Sri Lanka

04 august 2018 Anders Lundtang Hansen
Fakta om Sri Lanka

I denne artikel vil vi give dig nogle fakta om det underfundige land sydøst for Indien med sit rige kulturliv og imponerende natur. ved navn Sri Lanka.

Den viden kan du blære dig med for dine venner eller bruge som inspiration til et eventuelt rejsemål, da vi bestemt mener, at Sri Lanka er en tur – for ikke at sige mange – værd.

Du kan også teste dig selv i, hvor mange af disse ting du vidste i forvejen om landet, og vi præsenterer de forskellige informationer i løbende, forskellige kategorier, så du bliver overrasket hver gang, der kommer en ny information.

Vidste du for eksempel, at Sri Lanka indtil 1972 officielt hed Ceylon? Det var samme år, som Danmark blev medlem af EU.

Hovedstaden i byen er lidt svær at udtale, men den hedder Sri Jayawardenapura-Kotte.
Hvis det ikke lige er til at sige eller huske, så kan du i hvert fald altid pointere, at selvom det er hovedstaden, så er det faktisk ikke landets største by. Det er nemlig byen Colombo, hvilket nok er lidt lettere at huske.
Der bor faktisk kun lidt over 100.000 mennesker i landets hovedstad, mens Colombo, hvis vi tæller forstæderne med, har over 2.2 millioner indbyggere.

Sri Lankas nuværende flag blev indført i 1948, og landet nationalmelodi hedder “Sri Lank Matha”. Desuden har landet tre officielle sprog, som er engelsk, tamilsk og singalesisk. Landet var blandt andet tidligere en engelsk koloni, hvorfor man kører i venstre side af vejen i landet.

Men vi kan jappe nok så meget om tørre, omend finurlige, fakta om landet, men hvis du vil blive rigtig meget klogere på den imponerende og flotte land, som der er Sri Lanka, så skal du besøge den hjemmeside, der med den simple adresse er: https://www.sri-lanka.dk/

Her kan du lære meget meget om landets historie, kultur natur og få inspiration til, hvordan du kommer ud at besøge det spændende land.

 

Flere Nyheder