De bedste destinationer for dig, der elsker livet under vandet

26 april 2019 Kamilla Tolnø
De bedste destinationer for dig, der elsker livet under vandet

Havet er noget helt særligt. Det er sit helt eget unikke økosystem med både planter, dyr og andre organismer, der lever sammen i harmoni. Derfor er det ikke underligt, at mange af os mennesker er dybt fascinerede af livet under havet og kan stirre på det i timevis. Mange holder af at snorkle og ikke mindst dykke på smukke koralrev, hvor man kan komme helt tæt på det unikke liv. Men hopper man i vandet her i Danmark, bliver man nok slemt skuffet, da der i mange tilfælde ikke vil være det store at se på. Så hvor skal man tage hen for at være sikker på, at man får set fantastiske ting under vandet? Det har vi samlet vores bedste bud på her.

De østlige paradisøer

Hvis man vil opleve snorkling og dykning i paradisiske omgivelser, kan man roligt booke et fly østpå. I både Thailand, Malaysia og Indonesien kan man på små hyggelige øer opleve utroligt liv under vandet. Her finder man blandt andet havslanger, store skildpadder, revhajer og hvalhajer. Tager man lidt længere sydpå, ender man i Australien, hvor The Great Barrier Reef taler for sig selv. Hvis man vil være sikker på at se flotte ting under vandet, kan man roligt søge mod øst, hvor også øgrupper som Maldiverne og Fiji byder på vilde syn under vandet.

Pas på livet under vandet

At snorkle og dykke er utroligt fascinerende og spændende. Man skal dog huske på, at livet under vandet er lige så skrøbeligt, som det er smukt. Derfor bør man tage sine forholdsregler, inden man spænder fødderne på og hopper i vandet. Solcreme indeholder mange giftige kemikalier og kan være skadeligt for korallerne – derfor er det bedre at svømme i heldragt eller med tyndt tøj på. Når man ligger under vandet, er det vigtigt, at man ikke rører ved noget, da det kan ødelægge de skrøbelige koraller eller skræmme dyrene.

Flere Nyheder