Berømt film-strand forlænger nedlukning

17 maj 2019 Søren Black
Berømt film-strand forlænger nedlukning

Har du set filmen The Beach, med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, har du sikkert drømt dig til en ferie på stranden Maya Bay i Thailand, hvor filmen blev optaget. I så fald er du ikke den eneste. Stranden blev derfor sidste år lukket ned for at beskytte naturen. Og den genåbner ikke foreløbig.

Da Hollywood filmen The Beach fik premiere i år 2000, blev stranden Maya Bay i Thailand med et, stedet mange ville besøge. Med sit hvide sand og glimtende, azurblå vand blev stranden dog så populær, at her knap tyve år efter premieren på den kendte film, har myndighederne i Thailand måttet gribe til handling. Derfor blev der i 2018 lukket ned for adgangen af turister til den berømte strand. Inden lukningen blev stedet i gennemsnit besøgt af op mod 5000 besøgende om dagen, der alle skulle have et glimt af det smukke sted. Resultatet blev dog, at naturen og miljøet på stranden kom til at lide voldsomt, blandt andet døde det meste af strandens og bugtens koraller.

Åbner igen i 2021

Lukningen af stranden har haft positive resultater for naturen på stedet. Den sorttippede revhaj er for eksempel blevet set svømme rundt i bugten flere gange. Men det er ikke sådan lige at genskabe det økologiske system, som de mange turister igennem årene har ødelagt ved deres tilstedeværelse. Derfor har myndighederne besluttet, at stranden indtil videre er lukket frem til år 2021.

Adgangen begrænses

Når Maya Bay efter planen åbner op igen, vil det ske med skrappe restriktioner overfor de mange turister. Blandt andet vil der kun være meget begrænset adgang til det smukke sted. Ironisk nok, så handler plottet i The Beach om en flok unge, der kæmper for at holde den skønne strand så ukendt for turister, at de kan nyde glæden ved stedet helt for dem selv. Efter filmens premiere må man sige, at ”The Beach” i dag langt fra er noget ukendt sted længere.

Flere Nyheder