Undgå at betale for vand i flyet

08 august 2019 Pia Nielsen
Undgå at betale for vand i flyet

Vand kan blive en dyr fornøjelse, når du opholder dig timevis i den knastørre aircondition ombord på fly. Det er varmt, tungen klæber mod ganen, og du venter med længsel på synet af stewardessen med drikkevarerne. Men i nogle fly finder du – godt gemt væk – en kilde til gratis vand…

Fyld vandflasken ombord

Gør det til en vane, at gå en lille runde i flyet, når det er kommet i luften. Du opdager måske små gemmesteder af mad og vand, som ingen fortæller dig om, men som du vil elske at vide, når den første sult eller tørst melder sig. 

I nogle fly finder du tappehaner med gratis drikkevand, som du frit kan tappe fra under hele rejsen. Ofte er hanerne ikke markeret med noget som helst information – så tjek lige med kabinepersonalet, at det rent faktisk ER vand. Andre fly har små gratis snacks som æbler og chokolade stående fremme i køkkenet – igen ofte uden at nævne det for passagerne. Begge dele er primært på langdistancefly med flyvetider på over 5 timer. 

Flyselskaber lever godt af de nye regler med begrænset væske i håndbagagen. Selv om du vælger at ofre din mulighed for at medtage lidt creme eller tandpasta i håndtasken til fordel for en vandflaske, vil du i de fleste tilfælde blive bedt om at tømme den eller smide den ud, inden du boarder – reglerne om at væske højst må bestå af 10 beholdere med max. 100 ml. i hver gælder desværre også for vand. 

Søg nettet for gode tips til rejsen

Små gode tips som disse kan gøre en stor forskel på rejsen – gør dig selv den tjeneste at tjekke nettet for gode tips, inden du rejser. De gode tips behøver ikke være specifikke for en destination eller et hotel – de mest brugbare tips er ofte de små praktiske fif og erfaringer fra tidligere rejsende. 

 

Flere Nyheder